Конкуренцията между компаниите в сферата на IT индустрята е огромна.

...
 Конкуренцията между компаниите в сферата на IT индустрята е огромна.
Коментари Харесай

В СВЕТА НА ТЕХНОЛОГИИТЕ И ЕВТИНОТО МОЖЕ ДА Е КАЧЕСТВЕНО

 Конкуренцията сред фирмите в областта на IT индустрята е голяма. Високото качество на предлагана стока или услуга, от дълго време не е аршин, който те изкарват на напред във времето, с цел да притеглят клиенти. Това е по този начин, тъй като българските софтуерни компании оферират високо-стойностни услуги и думата „ качесвто “ е застъпена, без да бъде изричана. Кое тогава е водещо в избора на клиентите?
Цената

Грешно е да се твърди, че всичко обвързвано с софтуерния свят е скъпо. Когато дадена компания има упоритост да се изяви на пазара, цената е движещата тактика за триумф.

Пример за това са Дамян и Пламен Пелтекови, които развиват личен бизнес в областта на актуалните технологии. Компанията на двамата братя PD Consult,  развива сполучлива маркетингова тактика, с която притеглят своите клиенти, чрез налични цени. Една от последните услуги, които те дават е промяна на стъкла на телефони, като цената на услугата е два пъти по-ниска от конкурентните компании. Как става това?

Пелтекови са вложили в закупуване на най-модерна техника, която е идентична на тази в завода производител. По този метод те икономисват такси и сами подменят стъклата. “Цените са такива, тъй като ние не сме прекупвач. Услугата, която предлагаме се прави напълно от нас. Повечето сътрудници дават счупените екрани на компании като нас, които ги рециклират. Мащабът, с който работим, също разрешава цените да са конкурентни “, споделя Дамян.



Това е една тактика “win-win ”, при която компанията притегля клиенти и се потвърждава на пазара, а клиентите получават качествена услуга евтино.

Пелтекови разясняват, че нормално конкурентните компании заобикалят тази процедура, защото изисква време и дипломиран личен състав. Освен това, в доста от случаите, не се подменя единствено стъклото, а целият екран, което е по-скъпо и по-некачествено, пожене всеобщите екрани които се оферират на пазара не са истински. При промяна на стъкло, екранът остава автентичен, а и цената е доста по – ниска.

За двамата братя също би било по-лесно да изпращат телефоните в сервиз и да бъдат фирма-посредник, само че политиката, която те основават е да са първоизточник, а от там и конкурентни на пазара с ниски цени и качество.

Други действия, с които се занимава PD Consult са: видеонаблюдение, IT поддръжка, създаване на мрежи, основаване на уеб сайтове, ремонт на телефони и компютри, реклама
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР